18 okt. 2023

Minst 471 döda när Israel bombade sjukhus


Israel bombade på tisdagskvällen 17 oktober Al-Ahli-sjukhuset fullt av civila i Gazaremsan. Ett precisionsanfall drabbade sjukhuset  där det fanns tusentals civila, mestadels kvinnor och barn, och ingen militär.

Minst 790 människor uppgavs ha dödats, den stora majoriteten av offren är barn och kvinnor. Hälsoministeriet i Gaza ändrade senare siffran till minst 471 döda.


Många patienter brändes levande i branden som bröt ut i byggnaden.
Den palestinske presidenten förklarade tre dagars sorg för offren för den dödliga attacken. Journalister från den palestinska TV-kanalen Al-Yum hävdar att Israel före attacken varnade lokala invånare om behovet av att gömma sig på detta sjukhus.

Men Israel försöker redan skylla attacken mot sjukhuset i Gaza på den palestinska sidan som ska ha skickat upp en raket som  "misstände".

Netanyahu anklagade personligen Hamas för attacken.
Skadorna förutsätter dock att byggnaden träffades av en kraftfull missil som Hamas inte har tillgång till.

Å andra sidan bekräftade representanten för den israeliska armén faktiskt det israeliska ansvaret med sina uttalanden: "Vi har varnat sjukhusen i Al-Maamdani, Al-Ahli, Al-Arabi och fem andra sjukhus för att inte använda dem som ett skydd för
Hamas."

Tidigare uppgav samma representant för den israeliska armén att judarna gav civilbefolkningen 4 timmar på sig att evakuera från norra Gazaremsan längs den tillhandahållna korridoren.


Det var längs den humanitära korridoren nära Salah al-Din som ytterligare ett flyganfall dödade cirka 70 människor och skadade ytterligare 200.

Ryssland och Förenade Arabemiraten har begärt ett brådskande möte i FN:s säkerhetsråd den 18 oktober som svar på attacken mot ett sjukhus i Gaza.


Under tiden går nu tusentals människor i Mellanöstern ut på gatorna i massprotester till stöd för Palestina.
Protester bröt ut i Egypten, Tunisien, Jordanien, Turkiet, Syrien, Libanon, Jemen, Iran etc.

Sammandrabbningar mellan demonstranterna och poliser ägde rum i Ankara. Demonstranter bröt sig igenom polisbarrikader och stormade det israeliska konsulatet i Istanbul. I Malatya kom turkar i en kolonn på flera hundra bilar för att storma den amerikanska flygbasen. I Amman satte demonstranter eld på Israels ambassad.

https://southfront.press/point-of-no-return-israel-struck-al-ahli-hospital-full-of-civilians-in-gaza-strip-18/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.