11 okt. 2021

Bli klokare, spara 158 kr!

 

Ryska posten är ett nyhetsbrev som kommer en gång i veckan (47 nr/år) med nyheter ur främst ryska media om utvecklingen i vårt största grannland.

Vitare kan tvätten inte bli har underrubriken EU:s historieskrivning om andra världskriget. Där påstås

* att Sovjetunlonen och Tyskland startade  andra världskriget tillsammans,

* att världskriget började med det tysk-sovjetiska ickeangreppsfördraget i augusti 1939,

* att Hitlertyskland och Sovjetunionen delade upp Europa mellan sig,

* att sovjettrupperna i krigsslutet inte befriade utan förslavade de länder som de nazityska trupperna drevs ut ifrån.

Med en sådan vittvätt av historien om andra världskriget relativiseras Tysklands skuld till andra världskriget vilket bidrar till att rehabilitera nazismen. Vittvätten syftar också till att urskulda de västpolitiker som banade väg för Hitler och de hundratusentals icke-tyska européer som medverkade invasionen av Sovjetunionen och folkmordet i öst, skriver Stefan Lindgren i boken som grundligt redogör för skeendena fram till Tysklands anfall på Polen.

Boken är på 272 sidor, inbunden, ISBN 9 789189596748.

1 kommentar:

  1. Ok, så Sovjetunionen skulle alltså vara oskyldigt som en liten duvunge? Mina morföräldrar har minsann berättat om sina upplevelser. Hur ryssarna satt på andra sidan Wisla och bara väntade ut polackerna. Varför gick inte nazisterna vidare om ryssarna var så oskyldiga?
    De berättade också om hur ryssarna dödat släktingar till oss bara för att de var akademiker eller officerare. Hur ryssarna söp och våldtog överallt där de "befriat". Hur tåglass med allt av värde gick från Polen till Sovjetunionen. Först blev vi alltså rånade av nazisterna och sen kommunisterna.
    Och självfallet delade nazisterna och Sovjetunionen upp Europa mellan sig. Hur kan det annars komma sig att min morbror var tvungen att krypa genom ett minfält till friheten i väst? Hur kan det komma sig att jag som liten fick lära mig att "vi skojar inte eller pratar inte illa om de som bestämmer för annars kan vi hamna i Sibirien och dit vill vi inte"? Var det för att det goda snälla Sovjetunionen var vår vän? Nej. Inte en chans. Tack och lov blev Sovjetunionen Ryssland och har blivit ett bra land med framtiden framför sig, mycket mer civiliserat, framåt och inte fientligt. Jag blir dock irriterad när man försöker tvätta bort sanningen. Det borde vara utan betydelse idag eftersom Ryssland inte är Sovjetunionen, men om man ska hålla på så här blir det snart synonymt med Sovjetunionen ändå.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.