25 dec. 2020

Charitéläkarnas rapport friar sjukhuset i Omsk


Charitékliniken i Berlin har publicerat en rapport om behandlingen av den ryska oppositionella bloggaren Aleksej Navalnyj som visar att tyskarna i stort sett bara fortsatte den behandling Navalnyj fått i Omsk.

Rapporten bekräftar också politiseringen av fallet.


Den brittiska medicinska tidskriften The Lancet har  publicerat en fyra sidor lång klinisk fallrapport den 22 december. Det är undertecknat av fjorton läkare, inklusive Kai-Uwe Eckardt, chefen för Charité-klinikens behandlingsenhet och specialist på diabetes.

Talesmän för Navalnyj har påstått att Navalnyj utsattes för ett nytt förgiftningssjukhus på akutsjukhuset i Omsk. Men den tyska rapporten visar att tyska läkare var på plats i Omsk redan efter ett dygn efter intagningen. De hade tillträde till Navalnys säng, kunde göra tester och rapportera resultaten tillbaka till Berlin, utan den ryska regeringen inblandning eller kontroll. 

Efter transporten till Berlin fortsatte de tyska läkarna att behandlade Navalnyj på samma sätt som läkarna i Omsk hade gjort, med atropin, vilket hade räddat livet på honom..

Inga bevis upptäcktes av tyskarna för en giftattack mot Navalnyj på Omsk sjukhuset, som Navalnyj och den västerländska pressen nyligen har påstått.

Berlinläkarna medger nu att de inte upptäckte någon organo-fosfatförgiftning i Navalnys blod, urin eller på hans hud; de testade ingen vattenflaska eller inga kläder som hade förts till Berlin av Navalnyjs medarbetare De erkänner också att de inte visste vad som kunde ha orsakat "allvarlig förgiftning med en kolinsterashämmare" tills den tyska försvarsmakten laboratorium i München rapporterade Novitjokversionen "två veckor senare".

Redan lördagen 22 augusti, två dygn efter intagningen, hade Navalnyjs tillstånd förbättrats så mycket (puls 59) att han kunde flyttas.

De medicinska testen på Charitékliniken har dokumenterats i detalj. De var begränsade till Navalnyjs blod, urin, hud och ändtarm. Man fann fem olika multiresistenta bakterier: Staphylococcus aureus, Acinetobacter baumannii complex, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, och Klebsiella pneumoniae. Rektala prover och urinprov visade två olika varianter av K pneumoniae.

Ingenting om patientens eventuella övriga eller bakomliggande sjukdomar nämnd i den tyska rapporten och familjen har förbjudit att uppgifter ur hans journaler offentliggörs.

På grundval av dessa resultat använde de tyska läkarna mycket motvilligt antibiotika. En urinvägsinfektion med K pneumoniae behandlades med sulfa.

"Testning för kolinesterasstatus genomfördes i ett specialiserat externt laboratorium," skriver de tyska läkarna och de syftar på det tyska armélaboratoriet i München – Institut für Pharmakologie und Toxikologie der Bundeswehr (IPTB). En rapport därifrån gick till den tyska regeringen den 2 september, men inga detaljer har publicerats.

De tyska läkarna kommunicerade inte alls med sina ryska kollegor vilket tyder på att de hade den tyska regeringens order om detta. Genom sitt eget erkännande av den roll som det tyska armélaboratoriet i München spelat och vägran att kommunicera med ryssarna visar de tyska läkarna att de haft andra hänsynstaganden att göra än dem läkaretiken bjuder.

http://johnhelmer.net/berlin-doctors-report-on-navalny-case-reveals-new-evidence-raises-new-questions/#more-45709

                                                                          * * *

Veckans filmspektakel på YouTube med en Navalnyjinspelning som sägs visa hur han ringer upp en av de FSB-agenter som påstås ha velat förgifta honom har getts stört utrymme i västmedia. De tycks inte bekymra dessa media att YouTubeklippet inte skulle klara en elementär forensisk undersökning. Precis som tidigare "läckta telefonsamtal" med rysk militär i Donbass  godtagits som bevis för nedskjutningen av passagerarplanet MH17 i juli 2014.

Den  ryska nyhetsbyrån FAN som har gått igenom Navalnyjs "avslöjande" säger att det är otänkbart att FSB-agenter skulle konferera på en "öppen" telefon.

Dessutom visar byrån på en rad andra orimligheter i Navalnyjfilmen. 

Пять нестыковок в постановочном звонке Навального «отравителю из ФСБ» | Новости (riafan.ru)

3 kommentarer:

 1. Har du nåt att säga om den ryske journalist som intervjuades på radio igår och som hävdar att det var ingen skandal utan medvetet som denna läcka kom till. Detta för att visa FSB och Putins makt och på så sätt skrämma alla oppositionella. Om jag förstod reportaget rätt! Låter som rena snurren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är att vi nästan inte VET någonting, inte ens att Navalnyj verkligen utsattes för förgiftningsförsök. Att Kreml skulle ha något behov av att skrämma folk från att opponera sig är svårt att tro. Efter det vilda 90-talet värdesätter gemene man stabilitet och opposition i ordnade former. Kolla te x här https://www.levada.ru/en/2019/12/27/protests-5/

   Radera
 2. Inledningsvis såg det mer ut som något självförvållat med kombination av sprit, läkemedel och dålig diet. Den utomordentligt snabba tyska reaktionen där Berlin, som inte verkar få någonting uträttat i tid, genast hade ett plan startklart för Navalnyjs räddning, väcker frågor. Som om man redan hade gått ner i startgroparna. Därtill det flagranta avsteget från elementär vårdetik och patientsäkerhet, att inte alls kommunicera med livräddande läkare. "Stinkt zum Himmel".

  Men det är ju bra att veta att Novichok numera finns i krämform på tub, redo att appliceras i kalsongerna. Måste ha varit samma kräm på Skripals dörrvrede. Skripals har för övrigt gett ett livstecken enligt vilket slutsatsen möjligen kan dras att de hålls fängslade i förvar i England separerade från varandra och att dottern inte fattat hur det hela hänger ihop medan pappan som gör det är väldigt ledsen för att han dragit in henne.

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.