14 sep. 2020

Bort med Big Pharma, åk hem, Bill!


Alldeles nyss gick ett stort och kostsamt vaccinationsprogram för att slutligen utrota polio helt snett - vaccinet blev orsaken till nya polioutbrott.

WHO borde få en ny ledning och Bill Gates sluta lägga sig i, skriver den tjeckiske publicisten Jan Vitek.

Bekämpningen av poliovirus är en av vår tids största folkhälsoskandaler. Skandalen har inte fått den uppmärksamhet den förtjänar, möjligen beroende på medverkan av kända miljardärer och ledningen för Världshälsoorganisationen (WHO).

Vad har hänt?

Tisdagen den 25 augusti meddelade WHO att polio hade utrotats i hela Afrika, som årligen förlamade tusentals afrikanska barn. "Det är en otrolig och gripande dag", säger WHO:s generalsekreterare Tedros Adhanom Ghebreyesus, som tidigare har arbetat för Bill Gates. Även Bill Gates bekräftade: "En verklig historisk händelse".

Halleluja!

Tre dagar senare kom världsnyhetsbyråerna med dementi. "Mer än ett dussin afrikanska länder kämpar för närvarande med ett snabbt utbrott av poliovirus, inklusive Kongo, Angola, Niger, Sudan, Republiken Tchad och Zambia" rapporterade den franska nyhetsbyrån AFP.

Aj!

Strax därefter kom en bekräftelse från WHO huvudkontor i Genève – risken för sjukdom är hög i hela Centralafrika och Afrikas horn. Idag talas det om en epidemi orsakad av ett vaccin som tvingades på den afrikanska befolkningen av ett konsortium med säljande namnet Global Polio Eradication Initiative (GPE). Konsortiet har grundats och finansierats av Bill och Melinda Gates.

Det faktum att WHO tvingades erkänna, om än halvhjärtat, att det enorma och kostsamma vaccinationsprogrammet orsakade sjukdomen som den var avsedd att bekämpa är chockerande. Men vad som är ännu mer förvånande är att detta inte skett för första gången.

I Asien har WHO och Big Pharma bekämpat polio med Bill Gates under 30 år till en kostnad av 16 miljarder dollar. Så småningom har man upptäckt att vaccinationerna ökade den dödliga sjukdomen i ett antal länder, inklusive Afghanistan och Pakistan, varifrån den spreds vidare till Iran.

Efter nya polioutbrott i landet beordrade den etiopiska regeringen att 57 000 ampuller av samma typ vaccin ska förstöras. Regeringen har också beordrat teamet av WHO-läkare och Gates-experter att packa sina väskor.

Det är värt att notera att USA satsar på ett vaccin mot Covid-19 från Moderna-laboratoriet, Pentagon finansierad militärbyrån DARPA, med bidrag från Gates Foundation. Nyligen har det sista steget av vaccintesterna tillfälligt stoppats och återstartats på grund av oväntade biverkningar på en av volontärerna. (För närmare information sök "AstraZeneca COVID-19 vaccine trial").

President Donald Trump stoppade bidrag till WHO av andra skäl än skandalen vi tar upp här. Stoppet har skapat ett dåligt exempel för andra länder som inte gillar att WHO samarbetar med Big Pharma och med Bill Gates.

Det berättas att när verksamheten på ett välkänt parisisk glädjehus blev ineffektiv och olönsam så fixade ägarinnan problemet genom att byta ut alla glädjeflickor, vilket visade sig vara ett lyckokast. Något liknande borde göras med WHO. Inte avveckla, utan byta ledningen och sätta upp skylten: Ned med Big Pharma och Go Home, Bill.

Jan Vitek är tjeckisk publicist som bor i Genève. Han arbetade för International Labour Organisation, där han var chefredaktör för den globala tidningen ILO Information, under 30 år.


3 kommentarer:

 1. På thegrayzone.com har en lång artikel publicerats om Bill Gates förehavanden inom hälsovården, speciellt givetvis gällande vacciner. Artikeln som utkommit den 8 juli har sänts till vederbörande för kommentar men dessa har inte reagerat. Hårresande läsning, vill jag lova.

  Och spretar håret ännu inte rakt upp skall man komplettera med vad F. William Engdahl berättar om Bill Gates och Afrikas jordbruk. På journal-neo.org den 7 september. New Eastern Outlook heter nätpublikationen men adressen är som här angivs.

  SvaraRadera
 2. Det är allvarligt att mina kommentarer aldrig publiceras i denna kanal
  Är jag alltför svart i mina ståndpunkter ?
  Eller alltför realistisk
  ? Varför får inte mina analyser finnas i detta forum ? Det verkar som om Nyhetsbanken vill skydda alla psykopater, med makt att reducera jordens befolkning.

  SvaraRadera
 3. Gugge, det står ju uttryckligen att jag kräver att de som vill debattera här gör det under eget för- och efternamn. Vill du idka krypskytte får du göra det någon annanstans. Att Bill Gates vill minska jordens befolkning är absurt. Han vill så klart tjäna pengar på dem.

  SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.