11 nov. 2019

Intervju med Bashar al-Assad

Den syriske presidenten Bashar al-Assad säger i en intervju med RT, publicerad måndag 11 november, att han utnämnt Donald Trump till den bäste USA-presidenten.
Efter att ha sagt att han "älskar olja" har han låtit besätta Syriens oljefält. Inkomsterna lovar han nu att skicka till den kurdiska samhällen.
”Vissa hävdar att president Assad ville tillåta en gasledning att dras genom Syrien från söder till norr, men att han vägrade på grund av Ryssland. I själva verket var det inte så,” sa den syriske ledaren.

Han medgav att det existerade ett projekt för att bygga en pipeline från Iran genom Irak och Syrien till Medelhavet. Men även om det kan betraktas som en krigsfaktor, är det långt ifrån den enda.

Dessutom betonade Assad att "USA är i krig med resten av världen."

"När det gäller världsledarskap vill USA emellertid inte erkänna någon som partner - inte ens Storbritannien, Frankrike eller andra stora länder. Jag skulle inte kalla dem stormakter, eftersom betydelsen här är annorlunda, de har upphört att vara 'stora'", tillade Assad.

Den 1 november utsåg Assad Trump till USA:s bästa president. Särskilt för att han öppet deklarerar  sina planer - till exempel att beslagta oljefält i Syrien. Samtidigt beskrev Assad generellt de amerikanska presidenterna som brottslingar som kunde få Nobels fredspris.
 
USA har nu, efter att ha övergett den kurdiska protostaten Rojava i nordost, satt in en kontingent på Syriens oljefält. Tidigare förklarade Trump skamlöst att han ”älskar olja” och nu kommer amerikanska trupper, enligt hans ord, ”att skydda” oljan i Syrien - oklart mot vem.

Enligt Associated Press har Donald Trump beordrat en utvidgning av det militära uppdraget i oljeområdena i östra Syrien - från Deir ez-Zor till Al-Hasaki. Pentagon försäkrar att vinsten från försäljning av oljan går till kurdiska samhällen. Vilket återstår att bevisa.


Lyssna på intervjun:

https://www.rt.com/podcast/473009-going-underground-bashar-assad/

rt.com 11/11, vesti nedeli 10/11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.