24 apr. 2018

”Gasattacken” i Douma avslöjad


Den främsta grunden till det västliga missilangreppet på Syrien 14 april var en YouTube-film som sades visa offer för ett klorgasanfall.

Denna film var ett regisserat påhitt av terroristerna i Douma. I rysk TV framträdde i söndags en syrisk 11- årig pojke Hasan Diab, som figurerade som ”offer” i YouTube-filmen.

Hasan Diab blev ofrivillig statist i en fejkad gasattack. T v i YouTube-filmen som lurat miljoner. T.h: framträder fullt frisk i rysk TV.

Pojken som är vid god vigör, berättade där, att han satt i en källare med sin mamma, när de hörde skrik på gatan: Gå till sjukhuset! ”Vi sprang dit och så snart jag kommit in tog man tag i mig och började spola vatten på mig. Sen la dom mig på en säng bredvid andra människor.”

Detta spelades in på video och när det var klart fördes pojken upp på andra våningen där han fick lite ris, fikon och kakor.

Pojkens pappa, Omar, sade i det ryska TV-inslaget att han hämtat sin familj på sjukhuset och att Hassan inte haft några symptom på förgiftning och inga av familjens grannar hade det heller.

Jourhavande läkare från den 7 april bekräftar att okända personer började spola vatten på människor ”som inte hade några relevanta symptom på förgiftning”.

En f d medlem av ”Jaish al-Islam”, Fares Muhammad Majas, berättar också i TV-inslaget hur han tillsammans med en brittiskutbildad TV-regissör haft till uppgift att filma ”döda barn”. Barn lades i bilar, under bilar och på gatan. Man spolade vatten på dem så att de skulle se ut som offer för en kemvapenattack. Scenerna fick ta som en, två och tre gånger, men lyckades först vid femte eller till och med sjunde omtagning…

Västliga media anklagar nu ryssarna för att ha sanerat Douma för att undanröja alla spår av gasattacken.

Man glömmer då att det var Ryssland som först krävde en OPCW-undersökning; det är Ryssland som garanterat dess säkerhet och dessutom inbjöds experter från USA och Frankrike, men den inbjudan avböjdes.

http://vesti7.ru/video/1781081/episode/22-04-2018/
Nyheten är hämtad från måndagens nummer av Ryska Posten. Provprenumerera gratis en månad. Skriv red@rysk.info.
1 kommentar:

  1. Det har jag misstänkt länge även om jag inte är någon Assad-kramare på något sätt. Det går inte att ta ställning i ett krig som både är inbördes och internationellt som det i Syrien. Men varför skulle assad-regimen gasa sina egna mitt framför ögonen, med alla strålkastare riktade mot sig och hela världsopinionen. Det är inte sannolikt.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.