9 juni 2017

New York Times ljög om Trump och Ryssland

New York Times ska nu "undersöka" om ett av tidningens stora "avslöjanden" om president Trumps påstådda otillbörliga relationer till Ryssland är falskt.

Den tidigare FBI-chefen James Comey förklarade i torsdagens vittnesmål inför kongressen att "avslöjandet" i huvudsak var osant.

Den 14 februari gick New York Times ut med uppgiften att den amerikanska underrättelsetjänstemän hade avlyssnat upprepade meddelanden mellan Trumps kampanjstab och ledande ryska underrättelsetjänstemän under det år som ledde fram till valet.

Nyheten såg ut att bekräfta de frekventa påståendena om att Trumps kampanj samarbetat med Ryssland för att vända valet till sin fördel.

Men Comey beskrev på torsdagen rapporten som nästan helt falsk, och New York Times granskar nu rapporten i ljuset av hans uttalanden.


"Vi tittar på James Comeys uttalanden och vi kommer att rapportera tillbaka med mer information så fort vi kan", tweetade tidningen efter utfrågningen, sedan framstående journalister lyft fram Comeys uttalande.

"I huvudsak var det inte sant", sade Comey. Han tillade att när nyheten kom ut blev han så orolig att han dubbelkontrollerade med underrättelsetjänsten för att se till att han inte hade missat något. 

red

1 kommentar:

  1. Såg också "nyheten" i NYT. Problemet med hela den här affären är att det till 90% består av anonyma källor varför det i hög grad blir en fråga om tilltro och trovärdighet. Den tillsatta speciella utredaren Robert Mueller har ett mycket svårt uppdrag och frågan är om vi ska ha så stora förhoppningar om att få veta "the truth, nothing but the truth"?

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.