29 juni 2017

Kissinger i Moskva

Idag träffade Vladimir Putin den gamle krigsförbrytaren Henry Kissinger i Moskva.

Kissinger besökte Moskva för att delta i ett seminarium om Jevgenij Primakov, som var Kissingers ryske kollega en gång i tiden.

Kissinger, som är en realist, vill tina upp relationerna USA  Ryssland.
Den hemska sanningen är att relationerna är så dåliga så att det inte ens är säkert att det blir något substantiellt möte Trump - Putin i samband med G20-mötet i Hamburg 7-8 juli. Vita huset har ännu inte sagt någonting om vilka frågor de vill ta upp.

Från rysk sida har ett planerat förberedande möte inställts, sedan USA-kongressen beslutat att kort före det planerade presidentmötet införa nya sanktioner mot Ryssland.

Samtidigt gästade idag Tysklands utrikesminister Sigmar Gabriel Ryssland. På en presskonferens i Krasnodar började tysken skälla Syriens Bashar al-Assad för att vara en krigsförbrytare. Sedan Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov utförligt redovisat den ryska bilden av vad som hände i Khan Sheikhun avfärdade Gabriel alltsammans som lögn.

När Gabriel senare träffade Trump lovade han att arbeta för att mötet Trump - Putin verkligen blir av.

EA Daily

1 kommentar:

  1. Krigsförbrytaren Kissinger åstadkom tillsammans med Nixon ohygglig förstörelse i tredje världen och distanserade klart krigsförbrytaren Brzezinski i detta hänseende.
    De två skiljer sig emellertid åt genom att Kissinger varit en stormaktsrealist och fortsatt med detta medan den hädangångne Brzezinski var en patologisk russofob. Honom kan världen tacka för framväxten av den epidemiska terrorismen som han började sponsra i Afghanistan på 80-talet, varifrån den bredde ut sig till stora delar av den muslimska världen.
    Det är tankeväckande att Brzezinski var Obamas mentor medan Kissinger setts besöka Trump. Men håll inte andan, Trump ser alltmer ut som en vindflöjel.

    SvaraRadera

Underteckna med ditt namn.