1 mars 2017

Trump lovade 1 biljon till investeringarDonald Trump, flankerad av vicepresident Mike Pence och
representanthusets talman Paul Ryan.

I sitt första tal till kongressen meddelade Donald Trump sin avsikt att anslå en biljon dollar till infrastrukturprojekt i USA och att ändra systemet för invandrarmottagning.


Han sa också att USA kommer att fortsätta att kraftfullt stödja Nato. Trump manade det amerikanska folket till förening i sin beslutsamhet att bekämpa hat och ondska.

"Den senaste tidens attacker mot judiska centra och vandalisering av judiska begravningsplatser och skjutningen i Kansas City förra veckan påminner oss om att vi kan vara ett delat land politiskt, men vi förblir enade i förkastandet av hat och ondska i alla dess former", började Trump sitt tal i ett tonläge som fick varma applåder och som för första gången inte sågats direkt i media.

"Våra allierade kommer att se att Amerika återigen är redo att leda de andra länderna", sa Donald Trump. Ett nytt kapitel i USA:s historia börjar, hävdade han..

Enligt Trump ska invandringsstrukturen ändras genom att begränsa inflödet av okvalificerad arbetskraft. En sådan politik ska enligt Trump leda till besparingar och höjda arbetarlöner. Fattiga familjer ska kunna ”stiga till medelklassen, göra det snabbt och bli mycket lyckliga".

De planerade infrastrukturprojekt kommer att skapar miljontals nya jobb, lovade Trump.

"Denna plan kokar ner till två huvudprinciper: Köp amerikanskt och anställa amerikaner", sade presidenten.

Han ställde parollen FAIR TRADE (rättvis handel) mot vad han uppfattar som orättvisa handelshinder mot USA-varor. Ett exempel han nämnde var att Harley Davidson-motorcyklar, som nyligen fått ställa ut sina produkter på Vita husets gräsmatta, i vissa länder beskattas med över 100 procent.

Utan att gå in på vad som ska ersätta Obamacare lovade han att kostnaden för sjukförsäkring kommer att sänkas.

Trump bekräftade USA:s engagemang för Nato, dock utan att med ett enda ord beröra ”det ryska hotet”. Hans löfte att öka USA:s försvarsbudget med 54 miljarder dollar har delvis neutraliserat  hökarna i kongressen som exempelvis John McCain (D). Ökningen ska läggas till de 600 miljarder dollar som försvaret redan kostar årligen. Enbart ökningen motsvarar 80 procent av Rysslands försvarsbudget. USA lägger lika mycket på försvar som de följande sju största militärmakterna tillsammans.

war & peace.ru 1/3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.